34,6534$% 0.02
36,4790€% 0.26
2.952,20%0,72
4.966,00%-0,04
19.862,00%-0,04
3234750฿%1.27146
Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, ikinci el konut piyasasında fahiş fiyatlarla spekülasyon yapmaya çalışanlara karşı mücadelelerinin aralıksız devam ettiğini açıkladı. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, piyasa gerçeklerine uymayan fiyatlarla daireleri ilana koyarak fiyatları şişirmeye çalışanlara yönelik yapılan denetimler sonucunda bir kişiye 349 bin TL idari para cezası uygulandığını belirtti. Bakan Yardımcısı, piyasa dengesini bozmaya çalışanlara karşı idari yaptırımların devam edeceğini vurguladı.
Bakan Yardımcısı Gürcan, açıklamasında fahiş fiyat artışlarını önleme çalışmalarının etkin ve kararlı bir şekilde süreceğini ifade etti. Konut piyasasında spekülasyon yaparak fiyatları yükseltenlerle mücadele edilmesi gerektiğini ve bunun için gerekli adımların atılacağını belirtti.
Gürcan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “İkinci el daireleri piyasa gerçekleri ile örtüşmeyen fiyatlarla ilana koyarak daire fiyatlarında köpük oluşturmaya çalışan spekülatörlere karşı mücadelemiz aralıksız devam ediyor! Bu kapsamda yapılan denetimler neticesinde ikinci el konut piyasasında fahiş fiyat uygulayarak spekülasyon yapan bir kişiye 349 bin TL idari para cezası uygulanmış olup, piyasa dengesini bozmaya yönelik faaliyetlerde bulunanlara karşı idari yaptırımlar uygulanmaya devam edecektir. Fahiş fiyat artışlarını önlemeye yönelik çalışmalarımızı etkin ve kararlı bir şekilde sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.
Türkiye’de son dönemde ikinci el konut piyasasında fiyatların yüksek seviyelere ulaşması ve spekülatif faaliyetlerin artması konuşuluyor. Bu durum ev sahibi olmak isteyenleri olumsuz şekilde etkilyor ve fiyatların adaletsiz bir şekilde artmasına yol açıyor. Ticaret Bakan Yardımcısı Gürcan’ın açıklamaları, piyasadaki spekülasyonları caydırıcı önlemlerin alındığını ve fahiş fiyat artışlarının önlenmesi ve piyasa dengesinin sağlanması için çalışmaların sürdürüleceğini gösteriyor.
Ömer Bolat'tan ekonomi açıklaması: Kriz edebiyatını dikkate almayın