DOLAR

34,5467$% 0.18

EURO

36,0147% -0.62

GRAM ALTIN

3.005,41%1,48

ÇEYREK ALTIN

5.110,00%0,95

TAM ALTIN

20.381,00%1,12

BİTCOİN

3386671฿%-0.44861

a

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM'de düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM’de düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu’nda anayasa değişikliğine ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kurtulmuş’un ifadeleri şu şekilde:

ANAYASALAR ULUSAL MUTABAKAT METİNLERİDİR

“Siyasi partilerin görüşlerini artı Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerinin, yargı, hukuk camiasının görüşlerini alarak fikri olan herkesin bu sürece samimi katkı sağlamasını temin edeceğiz. Bildiğiniz gibi anayasalar ulusal mutabakat metinleridir. Yeni Anayasa tartışmalarını yaparken özellikle üsluba da herkesin dikkat etmesini tavsiye ederiz. Burada biz, birlik ve bütünleşmeyi sağlayacak olan anayasa çalışmalarının bir ayrışma vesilesi olmamasını temenni ederiz. Bu iklimi oluşturmak, iyi bir üslupla doğru yöntemlerle doğru zemini TBMM’de bu işi gerçekleştirmek için gayret sarf edeceğiz.

TÜRKİYE’NİN SORUNLARININ NE OLDUĞUNU BİLİYORUZ

Şimdiye kadar esasa ilişkin hiçbir fikir beyan etmedim. Sadece ‘usul esasa mukaddemdir’ diyorum. Önce bir işi nasıl yapacaksınız onun usulünü belirlemeniz lazım. Bu esastan daha önemlidir. Önce bunun belirlenmesi lazım; bu da tabii anayasanın nasıl olacağına karar verecek olan TBMM’deki milletvekilleri ve onların ait oldukları siyasi partiler, bütün siyasi partilerin çoğunluğunun kabul edebileceği bir yöntemin oluşması lazım. İnşallah bu samimi gayretleri ortaya koyduktan sonra TBMM’de çok büyük bir çoğunlukta, referanduma gitmeye ihtiyaç olmayacak çoğunlukla yani 400 milletvekilinin üstünde bir desteği bularak anayasa çalışması yapılır. Buna yeni anayasa mı dersiniz anayasa değişikliği mi dersiniz; bu benim tek başıma vereceğim bir karar değil. Bu partilerin, siyasi partilerin, yöneticilerinin, yetkililerin, genel başkalarının, genel grup başkan vekillerinin, meclisteki milletvekillerinin vereceği bir karardır.

Türkiye’nin sorunlarının ne olduğunu biliyoruz. Bunların nasıl çözüleceğini de biliyoruz. Herkes eteklerindeki taşları dökerek ümit ederim ki bu anayasa sürecine katılır. Konuşacağız, partilerle konuşacağız. Meclis buna karar verir. Ben haftaya görüşmelere başlayacağım.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bakan Uraloğlu açıkladı: X hala Türkiye'ye temsilci atamadı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.