36,6753$% 0.09
40,0531€% 0.19
3.515,47%-0,04
5.753,00%-0,05
22.942,00%-0,06
3078738฿%-0.2442
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kongre sonrası kabine değişikliğine gideceği ve en az 5 bakanın görevden alınacağı iddia ediliyor.
Kulislerde adı geçen bakanlar ise şunlar:
Bu isimlerin, “affını isteyebileceği” veya kabine değişikliği kapsamında görevden alınabileceği konuşuluyor.
Cumhuriyet’ten Merve Kılıç’ın haberine göre; AKP il ve ilçe kongrelerinde büyük değişikliklere giden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kongre sonrası Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda (MKYK) da yüzde 50’den fazla değişim yapacağı belirtiliyor.
Parti içinde yapılan değerlendirmelere göre, Erdoğan’ın 2028 seçimlerine güçlü bir kadro ile hazırlanmak istediği ifade ediliyor. “Metal yorgunluğu” tespit edilen bazı isimlerin yerine daha genç ve dinamik kadroların getirileceği söyleniyor.
Kulislerde İYİ Parti’den istifa ederek AKP’ye katılan Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu’nun yeni kabinede görev alabileceği iddiası da konuşuluyor. Erdoğan’ın özellikle seçmen şikayetlerini dikkate alarak kabineyi yeniden şekillendireceği belirtiliyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, parti yönetimi ve kabinede yapacağı değişikliklerle “yenilenme” ve “enerji değişimi” mesajı vermeyi hedeflediği ifade ediliyor. Parti kaynakları, Erdoğan’ın “enerjisini tüketmemiş isimlerle” yola devam etmek istediğini dile getiriyor.
Ekrem İmamoğlu açıkladı: İstanbul’da 350 gram pide 15 lira!