Futbolun önümüzdeki on yıllık Avrupa Şampiyonasının geleceği Salı günü belirlendi; 2028'de Birleşik Krallık ve İrlanda ev sahipliği yapacak ve 2032 için alışılmadık bir İtalya-Türkiye ortak ev sahipliği planı seçildi.

Avrupa futbolunun yönetim organı UEFA'nın yönetim kurulu, eski rakipleri İtalya ve Türkiye'nin Temmuz ayında tek bir kolaylık bayrağı altında birleşmesinin ardından kaçınılmaz olan çifte ev sahipliği ödülünü nihayet onayladığında, kaybeden olmadı.

Bu anlaşma, Türkiye'yi, beş komşu UEFA üyesi federasyondan (İngiltere, Kuzey İrlanda, İskoçya, Galler ve İrlanda) oluşan takımın kazanmasının uzun süredir tercih edildiği Euro 2028 yarışmasından çıkardı.

Türkiye, Euro 2016'da Fransa'ya karşı alınan bir oy da dahil olmak üzere önceki birçok başarısız teklifin ardından nihayet bir Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapabilecek.

İtalya'nın 24 takımlı, 51 maçlık bir turnuva için gerekli stadyumları inşa etmek ve yenilemek üzere devasa bir inşaat projesini tamamlayabileceğine dair şüpheler varken, Türkiye'nin 2032 için yapılacak herhangi bir çekişmeli oylamada da kaybetme ihtimali vardı.

Editör: Amine Ebrar