Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda asgari ücret rakamı belirlendi. Temmuz zamlı asgari ücret rakamı belli oldu. Asgari ücret 500 dolar oldu mu kaç dolar oldu hesaplandı.

2023 TEMMUZ AYI ZAMLI ASGARİ ÜCRET NE KADAR, BRÜT VE NET MAAŞ KAÇ TL OLDU?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde işçi sendikası ve işveren sendikalarının katılımı ile gerçekleştirilen asgari ücret tespit komisyonu 3. toplantısı sona erdi. Bakan Işıkhan toplantının ardından yaptığı açıklamasında "Sosyal diyaloğa olan inancıyla, işçi – işveren ayrımı yapmaksızın Cumhurbaşkanımız her zaman devletimizin ve milletimizin yanında olmuştur. Ayrıca Türk-İş Başkanı ile TİSK Başkanı’na ayrıca teşekkür ederim. Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle bakanlık görevini aldığımızda ilk işimiz asgari ücret zammı olmuştur. Vatandaşlarımızın enflasyona ezdirmemek şeklinde hareket ettik.

Bu doğrultuda asgari ücreti belirlemeye gayret ettik. Yeni asgari ücretin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Asgari Ücret tutarını açıklıyorum. 2023 yılının ikinci yarısında geçerli olacak net asgari ücret tutarı 11.402 TL, brüt asgari ücret tutarı 13.214 TL olarak belirlenmiştir. Yüzde 34 ara zam uygulanmıştır" diyerek yeni zamlı maaşı ilan etti. 

Emekliler için hesaplar yeniden yapıldı! Ocak ayı için zamlı maaş tablosu belli oldu Emekliler için hesaplar yeniden yapıldı! Ocak ayı için zamlı maaş tablosu belli oldu

ASGARİ ÜCRET NE KADAR, KAÇ DOLAR OLDU,  DOLAR YAPILDI MI?

Zamlı asgari ücret maaşı için beklenen rakam sonunda ilan edilirken Temmuz ayı maaşı net 11.402 TL olarak ilan edildi. Anlık dolar kuru üzerinden hesaplandığı takdirde an itibari ile 11.402 TL, 23.61 TL olan kur ile 483 dolar olarak hesaplandı. Yani işçiler aslında masadan istedikleri rakama son derece yakın bir oranda zam almayı başardılar. 

Editör: Aliye Tulum